a

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η ιστοσελίδα «Η Άλλη Άποψη» παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε αρθρογράφο να δημοσιεύσει την άποψη του, τη γνώμη του, τις θέσεις του Δημόσια σχεικά με οποιοδήποτε θέμα. Οι συνέπειες και οι ευθύνες των λεγομένων και των ισχυρισμών του καθενός βαραίνουν τον υπογράφοντα το εκάστοτε άρθρο και μόνο. Η Άλλη Άποψη και ο συντάχτης αυτής ουδεμία ευθύνη φέρει για άρθρα ή δημοσιεύσεις τρίτων προσώπων.

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ :

Copyright 2016 e-alliapopsi.com
SEO Specialist Ντεμίρης Γιώργος
All Rights Reserved.

Facebook

Blogger

Search
Menu
 

ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  > ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

(όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα gargalianoionline την 28.10.2018)

Σήμερα, συμπληρώνονται 78 ολόκληρα χρόνια από την έναρξη του ηρωικού έπους του 40΄. Τότε  που μνήμη και η ιστορία συνάντησαν την άσβεστη ελληνική ψυχή και το πάθος της φυλής μας για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Τότε που γράφτηκε, ίσως, η πιο λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης και των λαών. Γιορτάζει η Ελλάδα την έναρξη ενός αμυντικού πολέμου κατά της Ιταλίας και του Άξονα. Τιμούμε, ως γνήσιοι απόγονοι τους, εκείνα τα παλικάρια που έτρεξαν με πάθος, με αυταπάρνηση αλλά και με χαρά στα βόρεια σύνορα της χώρας μας για να στείλουν τους κατακτητές «σπίτι τους».

Αυτά τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά δεδομένα, όλα τα χρόνια που πέρασαν, έως σήμερα, από τη μεταπολίτευση έως την κρίση, επιχειρήθηκε από κάποιους να παραποιηθούν, να μεταποιηθούν και να «ξεθωριάσουν» ως αναχρονιστικά, δήθεν εθνικιστικά και μη πατριωτικά. Κορωνίδα αυτής της άθλιας και προπαγανδιστικής προσπάθειας ισοπέδωσης και απομυθοποίησης του έπους του 40΄ υπήρξε η αμφισβήτηση της πανελλήνιας και ομόψυχης αντίστασης του ΟΛΟΥ ελληνικού λαού και η επιχείρηση καπήλευσης αυτού του αγώνα από πολιτικές παρατάξεις, κόμματα, ακραίες ομάδες και συμφέροντα.

Όμως, όσο και αν επιχειρήθηκε αυτή η άθλια προβοκάτσια, η αλήθεια είναι, ότι  το «ΟΧΙ» ειπώθηκε και απηχούσε το ομόθυμο θέλημα σύσσωμου του ελληνικού λαού. Ακριβώς, αυτό είναι και το μήνυμα της ημέρας. Το ομόψυχο νόημα αυτής της λέξης.  Τα τρία αυτά γράμματα έδωσαν πνοή, θάρρος, και πείσμα στον Ελληνικό λαό. Είναι το «ΟΧΙ» που παρέμεινε «ΟΧΙ» μέχρι τέλους.  Είναι το «ΟΧΙ» στον ξένο κατακτητή, ο οποίος επιβουλεύθηκε το φιλέτο της Μεσογείου. Είναι το «ΟΧΙ» στους εκβιασμούς και στα τελεσίγραφα. Είναι το «ΟΧΙ» του Δαυίδ στο Γολιάθ. Είναι το «ΟΧΙ» που οδήγησε όλη την οικουμένη σε διεθνή υπόκλιση στο μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Είναι το «ΟΧΙ» της δικαίωσης της ιστορικότητας της χώρας μας ανά τους αιώνες. Είναι το ομόθυμο «ΟΧΙ» ΟΛΩΝ των Ελλήνων, άχρωμο, ακομμάτιστο, πανεθνικό και ιστορικό.

Αυτά τα μηνύματα φαντάζουν σήμερα, τόσο επίκαιρα, όσο τα ξημερώματα της 28ης του Οκτώβρη 1940. Σήμερα, απέναντι στα Δήθεν «ΟΧΙ» που γίνονται «ΝΑΙ σε όλα», απέναντι στις διεθνείς προκλήσεις, στην επεκτατική προπαγάνδα γειτόνων, στην αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας, και στην προσπάθεια οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων, αξίζει και επιβάλλεται να μνημονεύουμε και να γιορτάζουμε παντί τρόπω εκείνο το εθνικό και ομόψυχο «ΟΧΙ» του Έθνους απέναντι στον οποιονδήποτε, μεγάλο ή μικρό.

Αυτή είναι η ιστορίας μας, η περήφανη και ζώσα ιστορία του περιούσιου λαού των Ελλήνων. Μελετώντας την και αναλογιζόμενοι το χρέος μας απέναντι σε εκείνους τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για να υπάρχουμε εμείς σήμερα, οφείλουμε να γιορτάσουμε την επέτειο του «ΟΧΙ».

Χρόνια πολλά.

Νίκος Νικολακόπουλος