a

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Η ιστοσελίδα «Η Άλλη Άποψη» παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε αρθρογράφο να δημοσιεύσει την άποψη του, τη γνώμη του, τις θέσεις του Δημόσια σχεικά με οποιοδήποτε θέμα. Οι συνέπειες και οι ευθύνες των λεγομένων και των ισχυρισμών του καθενός βαραίνουν τον υπογράφοντα το εκάστοτε άρθρο και μόνο. Η Άλλη Άποψη και ο συντάχτης αυτής ουδεμία ευθύνη φέρει για άρθρα ή δημοσιεύσεις τρίτων προσώπων.

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ :

Copyright 2016 e-alliapopsi.com
SEO Specialist Ντεμίρης Γιώργος
All Rights Reserved.

Facebook

Blogger

Search
Menu
 

Έλληνα Μπράβο!!

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ > ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ  > Έλληνα Μπράβο!!

Έλληνα Μπράβο!!

ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΡΑΒΟ!!

(Όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα gargalianoionline.gr την 20.8.2018)

Σε διάστημα, μόλις, λίγων τραγικών ωρών η χώρα βυθίστηκε σε βαρύ πένθος. Άπαντες, οι έχοντας ανθρώπινη συνείδηση συγκλονίστηκαν. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άπραγοι μπροστά στο μένος της πυρκαγιάς, μη δυνάμενοι να αντιδράσουν, έδιναν, κυριολεκτικώς, μάχη για τη ζωή τους. Ήδη οι περιουσίες τους είχαν χαθεί. Η διακύβευση πλέον ήταν αν θα επιβιώσουν ή θα απανθρακωθούν. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Αναμένονται ακόμη πιο φρικτά. Η μικρή μας χώρα των λίγων Ελλήνων πενθεί τα ελληνόπουλα που δεν της περίσσευαν και τα χρειαζόταν. Όμως, η δύναμη της φύσεως είναι, ανθρωπίνως, μη ελέγξιμη. Παντού επικρατεί στενοχώρια, λύπη, πένθος και συγκίνηση. Όλη η Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, έκλινε το γόνυ του σεβασμού, της τιμής και της μνήμης σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που βρήκαν τραγική κατάληξη μέσα στις καταστροφικές φλόγες. Ήταν ανεύθυνοι, αναρμόδιοι και σίγουρα άμοιροι ευθυνών τα θύματα της λαίλαπας.

Όμως, το εξίσου συγκλονιστικό και ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι όλοι όσοι στεναχωρήθηκαν, δεν αρκέσθηκαν στα δάκρυα. Αναδύθηκε και κυριάρχησε μέσα από την καταστροφή μία ιδιαίτερη και μοναδική πτυχή του Έλληνα. Από τις πρώτες ώρες της καταστροφής υπήρξε μία παλλαϊκή δράση και έμπρακτη στήριξη από τη συντριπτική πλειονότητα του λαού. Οι αρετές της αλληλεγγύης, της αγάπης και του φιλότιμου του Έλληνα υπερκάλυψαν, όσο ήταν δυνατό, τον πόνο και τη δυστυχία των θυμάτων. Ήταν το αναλγητικό στον ανείπωτο θρήνο μίας ανθρώπινης τραγωδίας.

Ο καθένας συνεισέφερε και συνεχίζει να προσφέρει ό,τι μπορεί για τον αδύναμο συνάνθρωπό του. Για τον αδερφό του, ο οποίος τώρα έχει ανάγκη για στήριξη, για αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Για το γείτονα που δοκιμάζεται. Για το φίλο, το συγγενή, τον άγνωστο. Σε αυτούς τους ανώνυμους εθελοντές, ανθρωπιστές, αλληλέγγυους, ιδιοκτήτες μίας πραγματικά ανιδιοτελούς ΜΚΟ αξίζουν συγχαρητήρια και πολλά «Εύγε!!!». Συγχαρητήρια στο φτωχό κτηνοτρόφο στα ορεινά χωριά της Πίνδου, στον αγρότη στα Φιλιατρά, στον αμπελουργό της Κρήτης, στον ψαρά του πιο μακρινού νησιού του Αιγαίου, στον βαμβακοπαραγωγό της Θράκης, στο δάσκαλο από τα Φάρσαλα, στον παπά από τη Μακεδονία, στο δημόσιο υπάλληλο της επαρχιακής πόλης, στον επιχειρηματία της Αθήνα, στον πολύτεκνο που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, στον απολυμένο υπάλληλο που διαβιεί από το επίδομα ΟΑΕΔ, στον ελεύθερο επαγγελματία που δεν προλαβαίνει να πληρώνει φόρους, στον βιοπαλαιστή ταξιτζή, στον οικοδόμο, αλλά και στον πλούσιο βιομήχανο. Όλοι αυτοί ξέχασαν και προσπέρασαν τούτη τη δύσκολη ώρα τα δικά τους προβλήματα επιβίωσης και αποφάσισαν αυτοβούλως να σηκώσουν μαζί με τον δικό τους και τον μαρτυρικό σταυρό των συνανθρώπων τους, εφαρμόζοντας την εντολή «αγαπάτε αλλήλους».

Σε όλους αυτούς οφείλουμε ένα ευχαριστώ ως κοινωνία, διότι είναι οι εκπρόσωποι μίας Ελλάδας που λείπει, που πνέει τα λοίσθια. Αλλά, ταυτοχρόνως, είναι οι εμπνευστές του Έλληνα που αξίζει, που τιμά τις πανάρχαιες αρχές του και που διεκδικεί επάξια τη θέση που του αξίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Είναι οι πολίτες, οι οποίοι νιώθουν υπερήφανοι για το κράτους, το οποίο αγαπάει τα παιδιά του και πενθεί για αυτά.